Budgetresa till Maldiverna

När du skriver ”smekmånad” på googles sökmotorer är chansen att Maldiverna kommer upp som första förslag ganska stor. Denna idylliska destination är it-stället för nygifta par. Om du har stor budget så är det såklart inga problem att ta sig till paradiset med ändlösa vita stränder och klarblått hav. Innan var det näst intill omöjligt att ta sig dit med låg budget men tiderna har ändrats.

img_0639__1__720.jpg

För ca sju år sedan, gjorde Maldivernas regering ändringar i lagen gällande pensionat och turistboende på de lokala öarna. Nuförtiden kan turisterna boka rum hos befolkningen på Maldvierna och se hur de faktiskt lever, istället för att bo på turisthotell. Men de flesta turisterna har inte en aning om detta eftersom detta inte reklameras någonstans. Priserna på dessa pensionat är i genomsnitt $ 80-90 inkl. Priserna på hotellen ligger runt $ 400, exkl. Mat och dryck, så det är en otroligt stor pris skillnad där. För tillfället hittar du de bästa erbjudande för pensionaten på booking.com.

Maldiverna består av 1190 korallöar. De flesta flyg går till ön Male, också känt som Hulhumale ön. Hulhumale ön är inte den vackraste av alla 1190 öar enligt våran kollega som precis besökt stället, så vi rekommenderar att man istället tar båten vidare till andra öar. Observera att de flesta båtar är privata så de kan ta väldigt mycket betalt, men det finns också kommunala färjor som är mycket billigare. Om du verkligen vill unna dig själv är sjöflygplan också ett alternativ.

img_2098_720

Lokalbefolkningen på öarna är mestadels muslimer. Därför är de flesta av öarnas lagar och regleringar enligt den muslimska tron, dvs ingen alkohol och du måste ta i beaktande hur du klär dig. Det finns dock några stränder som är tillgängliga för turister där du kan ha på dig bikini. Om du verkligen vill ha ett glas vin eller öl görs det utflykter för turister till orter där alkohol är lagligt.

Maldiverna är ett perfekt ställe att dyka på. Vår kollega gjorde sitt dykcertifikat på ön Thoddoo. Stranden här är mindre och korallen är fantastiskt vacker. Om du bestämmer dig för att endast snorkla kan du ändå se en hel del, t. ex sköldpaddor som det finns hur mycket som helst av. Thoddoo är en mycket vacker ö, naturen är rikligare än på de andra öarna och det regnar även mindre här än i jämförelse med andra öar.

Öarna är i allmänhet inte stora och därför finns det inte många matställen heller, vilket kan vara bra att veta. På öarna med de stora turisthotellen finns det en hel del lyxiga restauranger, spa osv, men detta kan man inte förvänta sig av de lokala öarna. Generellt blir det en hel del fisk och ingen vin.

gopr1123_720.jpg

Den bästa tiden att besöka Maldiverna är mellan december-februari då det är som varmast och torrast. Om solen skiner är det dessutom den bästa ljuset för dykning.

Rolig fakta: Regeringen säljer för tillfället öar, för priset av 3 miljoner USD får du din egen öde ö på Maldiverna.

Efter att ha hört historier om paradisöarna av vår kollega ser vi verkligen framemot att åka på semester til de vita stränderna och klarblåa havet.

Många är på väg på resa nu under juletid, antingen på sol- eller skidsemester.

Om du behöver hjälp med den perfekta semester outfiten, tveka inte då att höra av dig till din personal shopper. Vi hjälper dig gärna att fixa semester looken!

20160808_tcr_get-a-box-bubble-white_se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s