The Cloakroom X Tom Caron

Ni som brukar gå på festivaler, speciellt i Holland har säkert hört om DJ duon ”Girls who love DJ’s”, och de som känner duon känner även till en av ansikten, dvs Tom Caron. Multitalangen är inte bara aktiv inom Amsterdams nattliv, han ska också öppna en restaurang. Cafe Caron kommer att öppna dörrarna i November och vi kan inte vänta. Bortsett från att Tom är en äkta entreprenör har han en utomstående stil inom mode med fokus för ”less is more” (stämmer ordagrant i detta fall). Därför har vi på The Cloakroom bestämt oss för att ställa några frågor för honom. En av våra personal shoppers har även lagt ihop en outfit som passar ihop med Toms stil. Om du också vill ha en likadan outfit som Tom kan du enkelt logga in på din personliga The Cloakroom profil och beställa en box.

The Cloakroom Shoot (17 of 40).jpg

1. Vad är det bästa med att öppna en restaurang?

Jag har alltid drömt om att öppna en restaurang med min franska pappa Alain Caron. Jag vill att min restaurang ska vara en mötesplats för både gamla och unga. Det ska vara totalt normalt om en ung kille i tatueringar och baseball keps sitter och käkar brevid en äldre farmor. Nuförtiden är detta ju ganska vanligt men för t. ex 15 år sedan var det inte alla som hade möjlighet att gå på fine dining ställen. Det ballaste med att ha egen restaurang är att vi själva kan styra kvällens atmosfär. Jag har jobbat inom nattliv väldigt många år och det är ungefär samma som att vara en bra host på en restaurang. Man ska skapa en magisk kväll, och nuförtiden finns det inte många andra ställen än vid matbordet eller bardisken där folk faktiskt har konversationer och snackar med varaandra, och vi vill vara med och skapa en ordentlig upplevelse och kväll för dem. Det coolaste är att jag får göra allt detta tillsammans med min bror, David Caron och våran pappa vid sidan om.

2. Hur kommer det sig att du är involverad i så många projekt?

Mitt problem är att jag gillar att göra många saker samtidigt. Det verkar som livet är enklare då man gör en sak åt gången och fokuserar på det men hur som helst föredrar jag att många bollar i luften. Varför? Ingen aning, oftast är det en kompis som har en bra idé och tre veckor senare sätter vi igång med det.

3. Vilken stil kommer Cafe Caron att ha?

Vi vill vara lättillgängliga för allt och alla, och där maten är top notch. Med top nivå menar jag råvarorna vi använder och hur det kommer att tillagas. Du kommer inte att bli serverad med olika typers krämer och konstigheter, eller höga torn av mat. Istället vill vi servera t. ex en perfekt portion av kött. Rätterna och vinet ska inte vara för dyrt, det ska vara möjligt att beställa en mängd olika portioner som man kan kombinera till olika viner. Jag skulle vilja kalla det att äta ute 2.0.


Då det kommer till inredningen arbetar jag tillsammans med James van der Velden från Bricks studio. Det kommer att bli en lång bar där du kan beställa rätter. I själva restaurangen kommer det att finnas alla typer av bord du kan tänka dig, runda och fyrkantiga, och alla bord kommer att vara utan duk med enkla traditionella holländska café stolar. Vi vill behålla de gamla fönstren, så att du kan få en känsla av både nytt och gammalt, franskt och holländskt. Personligen älskar jag att vara spontan, därför kommer vi också att ha några platser tillgängliga för ”walk in” kunder.

The Cloakroom Shoot (19 of 40).jpg

4. beskriv din stil

Omväxlande, jag kan se olika ut varje dag. Jag är ett stort fan av att dressa upp mig men oftast kör jag casual street (om man kan använda en sådan term? haha).

5. Vems stil ser du upp till?

Ett par super breda Carhart jeans, det var tiden då jag ännu höll på med skatebording.

6. På vilket sätt har The Cloakroom hjälpt dig?

För det mesta är jag nog ingen storhandlare, men jag vet vad jag vill och inte vill ha. Jag är bara för lat för att hitta det själv, därför är The Cloakroom perfekt för mig, det är både kul och smidigt.

9. När tycker du att man skall komma till Cafe Caron och varför?

Vi öppnar dörrarna i mitten av November, och varför? Eftersom det kommer bli en en toppen månad!

Vi är super förtjusta i Toms snygga stil, därför har en av våra personal shoppers lagt ihop en outfit baserat på hans favoriter.

The Cloakroom Shoot (30 of 40).jpg

Beställ en box nu om du också vill ha en outfit som Tom.

20160808_tcr_get-a-box-bubble-white_se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s