The Cloakrooms rese-tips: Prag

Pic 3.jpg

Prag, eller Praha som det heter på originalspråk, är som vi alla väl känner till Tjeckiens huvudstad. Prag är en perfekt destination för en weekendtrip; centrum är relativt litet och apostlahästarna räcker till fint för att ta dig runt till stadens sevärdheter.

En av våra kollegor här på The Cloakroom besökte nyligen staden och gjorde en liten lista över saker man inte får missa!

1. Cafe Savoy

Trots sin något turistiga framtoning är detta caféet värt ett besök. Cafe Savoy stoltserar med ett arkitektoniskt underverk i form av sitt tak, som blev byggt 1893. Vi rekommenderar att satsa på frukosten, en diger meny och lika väl tilltagna portioner ser till att du orkar gå ut och turista järnet efteråt.

2. Dox (Centre of Contemporary art)

Listan på måsten i Prag brukar vara the Charles bridge, slottet och gamla stan, men Dox är väl värt ett besök. Utställningarna är spännande och välbesökta, och själva byggnaden omnämns i arkitekturbibeln ”Phaidon Atlas of 21st Century World Architecture”, som ett av de 1000 bästa arkitektoniska skapelserna de senaste 10 åren. Spana in det!

pic-5

3. Cafe Cafe

Skall du luncha skall du göra det här. Med cool inredning och bara ett stenkast från ”the old town square” är detta det optimala pitstoppet i allt turistande. Förutom läget och inredningen är maten svingod och inte heller allt för dyr. Nästan ingenting är allt för dyrt i Prag, så det är helt klart en annan orsak till varför staden helt klart är värd ett besök!

4. Zdenek’s Oyesterbar

Okej, så vi har precis snackat om hur billigt och bra allt är i Prag. Detta är kanske dyraste haket i stan, men maten är gudomlig. Ostron och ett schysst vin betalar vi dessutom gärna en gnutta mer för, och här kan man också få fantastiska fisk- och skaldjursrätter. Detta är även det perfekta stället att kickstarta sin romantiska kväll, restaurangen ligger i mitten av gamla stan, på en av staden charmigaste gator, med barer strösslade lite här och där runt omkring, så rycker det i dansbenet efter en runda skaldjursplatå är det bara att välja och vraka.

Behöver du piffa till garderoben innan du drar på citysemester är det bara att hojta till! Din personal shopper ser till så du blir kittad och klar innan du drar!

20160808_TCR_get-a-box-bubble-blue_SE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s