Conversera mera

Converse är sportskon som faktiskt inte är särskilt bra att sporta i.

Converse historia började i början av 1900-talet med en skomakare och en ikonisk basketspelare. Tillsammans lyckades de övertyga en hel generation att Converse var den enda rätta skon för att spela basket. Och vid 1960-talet var Converse den enda skon som användes för att överlag utöva någon som helst sport.

Men skons avsikt höll sig inte fast och istället började den dyka upp oftare och oftare utanför sportsliga sammanhang, kankse för att skon faktiskt var en ganska tveksam sportsko.

Det finns trots allt en anledning till varför en hel generation av idrottsmän kallades för plattfot.

Converse, och specifikt den model som är döpt efter basketspelaren Chuck Taylor började symbolisera något mer än bara en snygg sko. Den började bli sammankopplad med en livsstil.

Folk började använda dem när de spelade musik, när de skateade och när de hängde runt på gatan. Converse skon blev en del av en rörelse, en livsstil och ett mode. James Dean hade på sig skon, under 80-talet var Converse den officiella skon som grungers och rock n’ roll artister hade på sig, och idag är det en universiellt uppskattad och tidlös sko.

 
I behov av nya converse?

box_SE
 

Converse skon har dominerat skomarknaden under mer än 50 år och studier påstår att mer än 60% av alla Amerikaner vid något tillfälle har ägt ett par Converse.

Märket är inte ledande inom sitt makrnad utan anledning. Sedan lanseringen av skon i olika färger, vilka släpptes nästa 40 efter orginal skon kom, har Converse kontinuerligt jobbat med olika designers som har skapat specialutgåvor av den ikoniska skon.

Bland dessa finner vi Ramones, Pink Floyd, Sailor Jerry, AC/DC, Dr. Seuss, Metallica, The Clash, Ozzy Osbourne, The Grateful Dead, Jimi Hendrix, Green Day, Black Sabbath, och Super Mario.

Converse har fans bland allt från grunge musiker och skateare, till de med vardagligare look och tiill och med Michelle Obama har setts använda skon.

Och man behöver inte längre oroa sig över att bli kallad plattfot. Chuck Taylor modellen har nu blivit omgjord med de bästa materialen och den främsta dämpningsteknikerna för att skon ska vara så bekväm som möjligt.

Converse 20

Har du nu blivit övertygad om att Converse antagligen är den oolaste skon som någonsin funnits? Skriv då en kommentar på din perosnliga sida och låt din personal shopper veta.

Bestel_SE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s