Joop, ett namn att minnas!

Under 80- och 90-talet var tysken Wolfgang Joop en av de första designersen som startade ett märke som stod för en viss livsstil. Även om deras kläder hade en tydlig och egen modeinriktning så var det först och främst på grund av deras ganska kontroversiella perfym reklamer som märket gjorde sig känt.

Reklamerna som lekte med idén om att de män som använde sig utav perfymen blir oemotståndlig för det motsatta könet var minst sagt provokativa och promiskuösa.

Idag är kampanjerna 20 år på ryggen, men märkets modeinriktning består. Kläderna är starka, djärva och väldigt manliga.

Joop var ett av 90-talets ledande märken inom modeindustrin medan det låg under märkets grundare, Wolfgang Joops ledning. Efter att han lämnade företaget hamnade märket i en dvala, men är nu tillbaka och är starkare än någonsin.

5

Vi ser idag ett märke som är en blandning av starka linjer och trendiga skurningar. Följer vi Joop’s provokativa historia ser vi även idag kläder som osar styrka, excentricitet och djärvhet.


I behov av en kostym?
Beställ en Cloakroom Box!

 


Trots att märket är relativt okänt på den internationella märket idag, så har det varit ett av de starkaste märkena i hemmaplanen Tyskland och är ett välkänt märke hos de flesta tyskar.

Men Joop har även blivit allt mer populärt under de senaste åren, och märket går att finna på större modevaruhus runt om i världen.

1.jpg

Det finns ingen tvekan om att Joop har en stark design estetik som kommer att ta dem långt. Blir du nyfiken på Joop och känner för att prova några av deras plagg?

Logga in på din personliga sida och be din personal shopper skicka med lite Joop plagg i din nästa box.

3.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s