Hur man blir av med partyfläckar

Vi har alla haft de där kvällarna på firmafesten, svensexan, eller till och med den tradiga torsdagskvällen då vi tänkte att vi bara skulle ut och dricka en öl.

Du vet, de där kvällarna då vi vaknar dagen efter med känslan av att huvudet håller på att sprängas och kläder som är täckta med helt oförklarliga fläckar.

1

Och eftersom du, dagen till ära, valde att ha på dig din favorit tröja, så är den nytillkommna fläcken allt annat än välkommen.

Med tanke på att vi på The Cloakroom själva väntar in vår tredje födelsedagsfest, som är nu på fredag, så förbereder vi oss för eventuella fläckar på favorit skjortan.

2

Beroende på typen av fläck som du har att göra med, måste olika åtgärder vidtas.

3

Det finns en hel uppsjö av förjävliga fläckar och de kommer i olika former, material and metoder. Men vi kommer att flokusera på den värsta av de värsta, rödvinsfläcken.

4.jpg

Har du att göra med en färsk rödvinsfläck så ska du först och främst dutta en våt serviett på fläcken så att den absorberar så mycket som möjligt av vätskan.

Väldigt viktigt parantes att komma ihåg när man har att gör amed fläckar, skrubba aldrig, dutta alltid. Om du skrubber en fläck kommer det att fästa den desto mer. Istället, dutta, dutta, dutta.

5.jpg

I nästa steg har du flera alternativ. Ditt val av redskap beror antagligen på det du har liggandes framme hemma.

6.png

Vatten föreslås som ett bra redskap för att lösa upp fläcken. Men om du råkar ha en flaska vitt vin eller soda vatten så fungerar även det.

Nästa steg är att pressa fläcken från kanterna innåt mot mitten, så att den inte sprider sig och blir större.

Efter detta gnuggar du in flytande tvättmedel och tvättar skjortan som vanligt.

7

Ett annat alternativ är att placera en kastrull eller stekpanna under skjortan, centrera fläcken och fäst skjortan med ett gummiband så att den sitter fast.

Strö sen på salt och låt verka i cirka fem minuter. Desto fortare du får på saltet efter fläckens uppkomst, desto bättre.

8.jpg

När saltet har verkat en stund häller du på kokande vatten på fläcken från cirka 20 centimeters avstånd. Detta kommer ge tillräkligt med kraft för att fläcken ska skäljas bort. Fungerar varje gång! Bör dock endast utföras på skjortor med starkt material, som linne eller bomull.

9.jpg

Efter det så är det bara att slänga in i tvättmaskinen och låta den göra resten av arbetet. Bäst gör du att sätta tvätten på hög värme och undvik att torktumla innan du är helt säker på att fläcken är helt borta, annars kommer värmen bara att fästa fläcken ännu mer.

Voila, din skjorta kommer se som ny ut igen.

Mike

Men om det råkar vara så att vi kom för sent till fläck-fiestan, så låt din personal shopper veta att du är i behov av en nya snygg, vit skjorta genom din online profil. Så ser vi till att den kommer med i din nästa box.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s