Veckans märke: Gant

Säg hej till Gant! Mest känt för sina kvalitetsskjortor och chinos. Populär bland mer ”preppy” och välklädda herrar i Sverige. Dock har märket inte alltid varit lika populärt bland den yngre publiken.

Gant men.JPG

Historien om Gant började med Berl Gantmachter, som senare bytte namn till Bernard ochs om drömde om att en dag leva ut ”The Amercian dream”.

Efter att ha jobbat inom armén i flertalet år, startade han företaget Par-Ex Shirt Company, som först och främst tillverkade skjortor till andra märken. Efter andra världskriget var America inne i en period av snabb utveckling och förändring och Bernard såg sin möjlighet att starta sitt eget märke. I april 1949 föddes Gant Inc.

Gant-MenGANT_cover

Idag har Gant gått igenom stora förändringar. Gant gick in i 2000-talet med en allt mer åldrande kundkrets och dalande försäljningssiffror. Där och då började Gant sin förvandling för att bli mer attraktiva för en yngre kundkrets. Gant ändrade sin stilinriktning från en havsnära, fritids-stil, till en med sofistikerad cosmopolitan stil.

Man kan med säkerhet säga att Gant har slagit igenom än en gång inom mode-industrin och attraherar idag både en mer mogen kundkrets och den yngre generationen. Vilket gör den mer popylär än någonsin.

gant sneakers.jpg

Blir du sugen på att få några Gant plagg i din nästa box? Låt din personal shopper veta genom din personliga profil. Om du inte har en än, så kan du skriva upp dig här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s