Ta hand om din denim

Många av oss har det där denim plagget som bara sitter helt perfekt. Dagen då du måste inse att dina favorit par Denham eller KOI brallor har gjort sitt kommer följas av djup sorg. För att hitta en ersättare kommer inte att vara lätt.

Denim_1.jpg

Därför tänkte vi att lite tips på hur man tar hand om sin denim kan komma till hands.

Denim_2

De flesta av våra kläder kommer inte med detaljerade instruktioner om hur man tar hand om dem. Det innebär att de flesta av oss behandlar alla kläder likadant och hoppas på det bästa. Denim, däremot, är en speciell blomma som kräver särbehandling.

Denim_3

Till grabbarna som inte är överdrivet förtjusta i att tvätta har vi goda nyheter. Den grundläggande regeln när det kommer till denim är; håll dem borta från tvättmaskinen! Nu tänker du;” snusk!”. Men faktum är att när det kommer till denim som är tvättmaskinen din värsta fiende.

Denim_4.png

Om det råkar vara så att du kan känna doften av dem på armlängds avstång så har du två alternativ. Antingen slänger du in dem i frysen, eller motsatsen, in i ugnen på 150 grader i cirka en timme. Och vips så är du av med all odör.

Denim_5

Så varför inte bara tvätta dem? Slänger du in denim i tvättmaskinen förstör du fibrerna i materialet, bryter ner färgerna och passformen på materialet. Bästa sättet att undvika detta är att inte tvätta din denim i en maskin.

Känner du att frysen eller ugnen inte riktigt gjorde susen och vill tvätta dem trots allt så ska du alltid tvätta dem i kallt vatten och vänta dem ut och in. Dsto oftare som du tvättar demi maskinen, desto snabbare kommer färgen att blekna. Tvättar du dem för första gången så hjälper det att slänga in två matskedar salt, det hjälper färgen att sätta sig.

Denim_6

Råkar du ha en stund över så kan du tvätta dina jeans för hand. Här gäller det inte att skrubba så hårt som det bara går, utan lägg bara jeansen i en balja med kallt vatten. Lått dem ligga kvar i en timme och häng dem sen på tork.

Denim_7

Torktumlaren är strikt förbjuden. Att lufttorka jeansen är ditt bästa alternativ. Och glöm inte, undvik för Guds skull solen annars har all ansträngning varit förgäves och färgen kommer att blekna.

Denim_8

Om det råkar vara så att dessa instruktioner kommer på ok för sent och dina favorit jeans är bortom återhämtning, så kan du alltid höra av dig till din personal shopper och säga att ett riktigt bra par jeans behövs i din nästa box. Har du inte en online profil än? Registrera dig här.

Denim_9.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s