Ett öga för detaljer

Eton strävar efter att skapa gedigna, svenska hantverk och har sedan 1928 skapat unika skjortor för men. Idag är Eton känt för sin höga kvalitet, sitt traditionella arbetssätt och ett öga för detaljer. Huvudkontoret ligger fortfarande kvar i original fabriken i Gånghester, där de allra första skjortorna en gång tillverkades.

2-shirts.jpg

Att skapa en Eton skjorta tar tid! Alla skjortor är tillverkade från grunden och bomullen är spunnen precis som på den gamla goda tiden. Eton jobbar endast med kvalitets kvarnar som spinner bomullen och väver textilen. Detta innebär att varje skjorta kräver minst 100 minuter av tillskärning och sömnad.

swedish-craftsmanshippremuimquality

Denna process är till för att garantera den höga kvalitet som karaktäriserar deras skjortor.

eton_suitseton_tie

För Eton är det även viktigt att deras skjortor är hållbara. Därför tror Eton på att ett första steg mot en mer hållbar klädindustri är att utveckla hållbara och tidlösa produkter.

eton_collection

Det är en av anledningarna till varför de ofta väljer att använda bomull i sina skjortor. Bomull är ett tåligt material som både känns mjukt mot din hud och som låter den andas. Från ett miljöperspektiv är bomull det perfekta material valet. Genom att använda sig av bomull väljer Eton att producera varaktiga plagg.

contemporaryeton_shirt

Blir du sugen på att få en Eton skjorta i din nästa box? Låt din personal shopper veta genom din personliga profil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s