Hoppa på den gröna vågen!

De senaste året har vi sett en massa förändringar i modevärlden. Tidigare var ekologiskt mode något som ofta förknippades med gråa och tråkiga plagg. Idag är det dock glädjande att se fler och fler ekologiska märken på marknaden. Därför tänkte vi att det är hög tid att ge er lite mer insikt i ett ekomärke som är en stor favorit här på The Cloakroom.

KCA

De som helt klart gå i spetsen för ekomode är Knowledge Cotton Apparel. Med fingret på trendpulsen skapar de fantastiska ekologiska kläder.

KCA_1.png

Det är naturligtvis ingen poäng att använda ekologisk bomull, ifall det skall dränkas i giftiga färgämnen efter produktion, och därför ser Knowledge Cotton till att hela produktionskedjan är natur- (och människo-) vänlig. Det betyder färgämnen utan tungmetaller, krom eller andra obehagliga kemikalier.

KCA_8.png

Men det danska märket är inte revolutionerande bara när det kommer till användningen av ekologiska material. Deras förmåga att skapa tidlösa plagg med hög trendfaktor, otroligt öga för detaljer är skandinavisk design när den är som bäst.

KCA_2

Har du någonsin funderat på hur länge det tar för en plastflaska att brytas ner i naturen? 450 år! Rätt sjukt?! Knowledge Cotton bestämde sig för att göra något åt saken, och introducerade PET-jackan. Jackan är tillverkad av PETpolyester, ett slitstarkt material som är enkelt att rengöra och torkar supersnabbt. Jackan präglas av den typiska Knowledge Cotton designen, stilrent och nordiskt men alltid med en twist. Smart OCH snyggt, med andra ord.

KCA_6.png

Vill du gärna få lite eko-märken i din nästa box? Du kan lägga in en liten not om det i din profil när du beställer din nästa box. Hoppa på den gröna vågen!

KCA_7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s