Nyckelplagg för din basgarderob – Jeansen

Överkroppen är nu avhandlad och det är dags att snacka lite nederdelar som är oumbärliga när det gäller att bygga upp en bra basgarderob. Jeans-och-T-shirt-kombinationer finns det många av där ute, men ett par snygga jeans är en klassiker som även funkar till en business casual-look, med skjorta och blazer.

Skall man investera i ett par basjeans är det bra att köra enligt devisen less is more. Du kanske inte tycker att de där revorna på knäna på framlåren är så himla läckert om ett par månader.

se_blog_2_1


Ett par svarta jeans är en toppenbra bas i garderoben, funkar med så gott som allt och är räddaren i nöden de dagar du vaknar med klädkris. När det kommer till blåjeans kan man dock välja någon diskret slitning, ofta är jeansen mjukare och skönare ifall tyget blivit behandlat. För riktiga jeans-konnässörer är obehandlat jeanstyg (raw denim) något att sätta tänderna i. Ofta kan dessa upplevas som lite stela och osköna i början, men ha lite tålamod. Går man in dem får de personlig prägel med tiden och de får den där sköna ingådda känslan, och så sitter de som ett smäck. Därför skall man inte vara rädd för att kränga på sig obehandlade jeans så att de känns som på gränsen till för små, de kommer att gå ut med tiden och då vill du inte ha dem för lösa och fladdriga!

Har man inte tålamod med att gå in en stel raw denim-variant, är det bra idé att investera i ett par med stretch. Man får slimmad passform och komfort, dessutom har jeans med lite stretch i en tendens att hålla formen bättre.

 

se_blog_2_2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s