Boktips – Zero to One

I Boken Zero to One får vi följa med på PayPals skapare Peter Thiels spännande resa och  denna lunta kallar många idag för en startup-bibel och blev under 2015 en toppsäljare. Thiel är känd för att vara en av de tidiga investorerna i Facebook, och han står även bakom den så kallade “PayPal Mafia”, som består av gamla PayPalkollegor som gått vidare till att hjälpa och investera i nya startups.

Thiel guidar oss i boken genom alla aspekater av att starta en framgångsrik startup, och vi får även läsa om andra succéhistorier, som Elon Musk (SpaceX and Tesla Motors), Reid Hoffman (Linkedin) och Steve Chen (YouTube), för att nämna några höjdare.

Har du en banbrytande affärsidé och längtan efter att få kicka igång ditt eget företag, men ingen aning var du skall börja? Då är Zero to One matnyttig läsning för dig. Glöm allt som heter topputbildning, och år efter år av teoretisk inlärning tills det kommer ut genom öronen. Enligt Thiel själv är allmänbildning och learning by doing det som gäller.

Några visdomar vi får ta del av i boken handlar delvis om Thiels teorier kring hur man framgångsrikt leder ett företag; A och O är att hitta rätt samarbetspartners och att själv föregå med gott exempel, mycket handlar om dynamiken och samspelet mellan dem som skall hjälpas åt att bygga upp företaget.

Det finns även vissa frågeställningar att ta i beaktande; är det en unik idé man utgår ifrån? Är timingen rätt och är det rätt människor i ditt team?  Även detta diskuterar Thiel på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt.

Så finns det ett litet entreprenörsfrö i dig som gror, men du vet inte riktigt hur du skall få det att spira? Denna bok ger inspiration och en kick i baken, med sin can do-mentalitet. Värdefull läsning för alla som vill ta steget, eller helt enkelt vill lära sig mera om startupvärldens utmaningar och äventyr!

se_blog_3

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s