Nyckelplagg för din basgarderob – Kavajen

Vi har nu kommit en bra bit på vägen när det gäller nyckelplagg som behövs för att bygga upp en bra basgarderob. Nu är det dags att gå igenom kavajen och vad man bör tänka på gällande den.

 

Färg
När det gäller färg är det bra att ha allroundtänk och gå efter basfärger. Det är ju meningen att baskavajen skall komma ut och luftas så mycket som möjligt. Roligare kavajer med mönster eller i trendfärger kan man införskaffa billigare varianter av, eftersom man ofta tröttnar på dem efter en säsong.
Färgmässigt är marinblå, mörkgrå och svart att rekommendera. Dessa färger fungerar lika bra på jobb som till festliga tillfällen.

 

kavajcollage1

Stil
Tidlöst och stilrent är bra ledord när man letar efter en bra baskavaj! För att undvika 80-tals känsla så är en kavaj som sitter parallellt med axlarna och inte sticker ut för mycket volymmässigt något att satsa på. Vi har sett enkelknäppningar på kavajen ett bra tag nu och det är här för att stanna. Det ger ett modern intryck utan att vara för tidsbundet och är alltså inget du måste byta ut om några år. Kom ihåg att kavajen skall vara öppen, max en knapp knäppt!

Passform
Slimfit, fitted eller regular fit?
Är du lång och måste gå upp en storlek på grund av detta eller bredaxlad men har en smal midja eller är ute efter en mer skräddarsydd look? Satsa då på slimfit.
Är du proportionell eller föredrar en lite generösare passform så kan en regular fit funka lika bra. Är du någonstans mittemellan regular och slimfit? Fitted är då lösningen.
För att undvika huvudvärken och kavajdjungeln kan du kontakta din personal shopper!

 

collageblazer3

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s