Historien bakom Ben Sherman

Ben Sherman är idag ett välkänt märke världen över, idag tänkte vi göra en liten djupdykning och berätta mer om hur de välkända rutorna hamnade på välklädda män runt om i världen.

Ben Sherman kommer från början från engelska Brighton och utmärkte sig redan tidigt som en sökande konstnärssjäl med en enorm aptit och nyfikenhet på livet. När Ben var kring 20 år gammal lämnade han Brighton för ett liv i det förlovade landet USA. Där skaffade han sig en familj och började arbeta för sin svärfar, som ägde en klädfabrik. Moderns försämrade hälsotillstånd gjorde dock att familjen valde att återvända till Brighton.

Bensherman


Arbetslös och lite borttappad återvände Sherman till England. Efter lite velande av och an bestämde han sig till slut för att förvalta den erfarenhet han fått inom klädtillverkning, gjorde slag i saken och hyrde en fabrik i Brighton. I början gjorde han skjortor på beställning för företag, men det dröjde inte länge innan hans kreativa sida tog över, 1963 lanserades den första Ben Sherman skjortan.

Sherman använde sig mycket av det rejälare oxford-tyget och ljusa nyanser kombinerat med ränder och rutor i olika färger, något som folk först inte reagerade positivt på. Ben trodde dock på sin idé och till sist blev skjortorna en stor succé, folk greppade Shermans vision och det nya skjort-modet han introducerade.

bensherman1


Ben Sherman har nu funnits i 5 decennier och är lika aktuell idag som det var för femtio år sedan. Shermans skjortor räknas nu som klassiker inom modevärlden, och funkar för alla, bland fansen finns allt från rockmusiker och punkare till bankdirektörer och gymnasieelever. Innovation och att tänja på gränser är och förblir märkets mission.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s