Nyckelplagg för din basgarderob – Pullovern

Vi är nu inne på nummer fyra av serien nyckelplagg som du behöver för att bygga upp en bra basgarderob. Denna veckan går vi igenom nyckelplagget pullovern. 

Oavsett om du föredrar att ha skjorta under pullovern, eller bara en pullover så är detta något man behöver investera i och kommer ha mycket användning av.
Nu finns det en mängd olika varianter när det kommer till pullovers. Vad ska du välja? Vet du om att du har en tendens att bli varm så satsa på tunnstickat. Merino ull är utav super kvalitét som vi nämnt tidigare och andas. Något värt att tänka på är att ullmaterial kräver lite specialbehandling vid tvätt. Följ alltid tvättreglerna men en tumregel är att aldrig tvätta ull i högre än 30 grader, i vissa fall endast handtvätt. Torktumla inte ullmaterial utan låt det hängtorka.

V- eller U-ringat?

V-ringat har länge ansetts passa bäst med skjorta men nu är U-ringat lika accepterat. Här kan du som föredrar en mer casual look ha din bas T-shirt under.  Färgmässigt så är sobra färger så som grått, blått och svart är bra att börja med. Nedan är exempel på pullover kombinationer från Filippa K.

 

pullover1pullover2pullover3pullover4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s