Nyckelplagg för din basgarderob – Den vita skjortan

Nu är vi inne på nummer tre i serien av nyckelplagg för din basgarderob. En vit skjorta är A och O när man skall bygga upp en bra bas. Tråkigt, kanske kan tyckas, men faktum är att ett mångsidigare plagg får man leta efter! Oändliga matchningsmöjligheter (svårt att göra bort sig allt för mycket med vitt) gör detta plagg till ett säkert kort, vare sig det handlar om vardag, jobb eller fest.

collageshirt

Tricket är att anpassa modellen på skjortan efter tillfället, på följande vis: Om du har ett klassiskt kontorsjobb så är den dressade skjortan ett bra alternativ, en klassisk krage som “pointed collar”-modellen passar utmärkt, ifall slipsen åker på då och då.

Om du inte har en strikt klädkod du behöver följa så kan en mer informell vit skjorta vara intressant, så som button-downkrage. Om vi snackar festligheter, som bröllop eller nyår eller liknande, så är cutaway eller extreme cutaway krage mer passande.Oavsett om casual eller dressat är din grej så är en vit skjorta något som du kommer ha användning för.

collagecollars

Eftersom den vita skjortan är ett plagg som kommer att hänga med en längre tid och som är med och bygger upp outfiten, är det viktigt och smart att satsa på kvalitet. En strykfri variant kan vara värd att satsa på, eftersom tråden i och med att den är specialbehandlad även står sig en längre tid mot slitage och upprepade tvättar.

Vilken passform gillar du; slimfit, fitted eller regular fit? Det är bara att prova sig fram, för att se vad som funkar bäst för just dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s