Nyckelplagg för din basgarderob – Oxfordskjortan

Vi kommer ha en serie av blogginlägg där vi går igenom de mest nödvändiga plaggen för att få till en bra basgarderob. Så vad behöver man tänka på?

Kvalitet över kvantitet

 Visst kan det vara kul att köpa något snabbt och billigt om du vill vara snabb på en trend eller föredrar att lägga pengar på något annat. Men när det gäller just basplagg som ska vara grunden till din garderob är det värt att investera lite mer, det tjänar du på i längden och du har då plagg som håller säsong efter säsong. Se det som en långsiktig investering.

Anpassa efter din livsstil

 Självklart har vi alla olika liv och har därför behov av olika plagg. Men det finns en del plagg som tenderar att vara värda att investera i som de flesta kommer ha användning av ganska frekevent.

Nyckelplagget – Oxfordskjortan

Det första nyckelplagget vi går igenom i denna serie för din basgarderob är Oxfordskjortan. Skjortan som har trådar utav två olika färger vävda i samma tyg med en teknik som skapar en unik struktur. Tyget är lite tjockare än andra skjortor, samtidigt som det är mjukt och slitstark. De har ofta en button down krage, och passar lika bra till en pullover som till en kavaj eller precis som den är. 

collageoxford1

En av färgerna i väven är oftast vit, vilket skapar ett ljust tyg, men så är inte alltid fallet, oxfordskjortan kan även vara i en mörkare nyans och även vara enfärgad.

collageoxford2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s