Santas little helper

Jag vet inte om jag har presenterat mig noggrant så jag tänkte passa på nu. Jag heter Alex, a.k.a MVP och jag läser killars tankar som om det vore Västerbottenskuriren en tisdagsmorgon. Med det sagt känner jag alltså av den stress ni känner över jul – vad ska man köpa till sin tjej, mamma eller syster? Ett minfält är vad det är…
Här kommer lite konkreta tips som kan få julen att gå från fright till delight på ca 5 minuter.

Budget:
Har ni gett varandra presenter tidigare eller kanske bara diskuterat en rimlig gräns för vad gåvan/orna får kosta? Här har vi en bra utgångspunkt, fast vissa presenter kostar ingenting men har ett högt värde så stirra dig inte blind på priset.  Kom ihåg att värde och kostnad inte är samma sak! 

Skönhet

Den här är klurig, snackar vi smink så kommer du köpa fel. Det ska vara en specifik önskan om det ska bli rätt, men inte ens då är du säker så jag skulle säga reträäät!
Fokusera hellre på kroppsscrub, hudcreme eller massage, det bästa är att de även finns i alla möjliga prisklasser. (Bonus: Du får välja vad hon ska lukta)

rituals cosmetics bath treats hammam collection .jpg

Kläder

Den här är också klurig men inte riktigt på samma nivå som smink. Kom ihåg att handla på öppet köp så att hon får byta storlek eller färg om det skulle behövas! Bor ni tillsammans kan du smygkolla hennes storlekar på det hon har i garderoben. Skulle vi säga att du köper något i en för liten storlek kommer hon tänka ”Åh nej… jag är tjock” och köper du för stor kommer hon tänka ”Jaha? hej komplex”, Jag önskar att jag kunde lägga till ett ”Haha, skämta bara” men man vet aldrig så ta det säkra före det osäkra och snoka i storleksämnet långt innan jul så hon inte misstänker något.
Som ni kanske har märkt så är gym-trenden också stor i år och träningskläder kan vara lika uppskattat men lita på mig, köp INTE träningskläder som present om hon inte börjat träna än.

109_aurora

Upplevelser

För dig som hellre bjuder på äventyr än materiella ting så är en vinprovning, fallskärmshopp, en resa eller annan aktivitet perfekt. Hon kanske skulle uppskatta något utvecklande, något oväntat och kul som att gå en kurs, kanske drejning eller kroki? Ja, du känner ju henne lite bättre än vad jag gör så du sitter på magkänslan.

till_valörkort

Smycken

På jul är det bra att hålla sig borta från ringar om det inte är förlovning du planerar. Halsband, armband och örhängen funkar däremot missförståndsfritt och får högt sentimentalt värde oavsett vad smycket kostat. Försök att luska lite smidigt i om hon föredrar silver eller guld för det kan vara starka preferenser hos vissa.

image-86

Inredning

Okej, rota bak i minnesfilerna nu. Har hon sagt att hon vill ha något speciellt till hemmet? Inredning som skålar, karaffer, glas, koppar och teer är oftast uppskattat. Försök att tänka på att det är en present till HENNE och inte dig bara. Samlar hon på något speciellt, som Filippa K kollektionen kanske eller rörstrand, så kan man alltid fylla på det förrådet. Sånna här köp blir lite mindre personliga men är hon praktiskt lagd kommer det uppskattas rejält!

house-doctor.png

Humor

Tycker din syster, mamma eller tjej om fyndiga presenter så är humor en bra inriktning. Här är det alltid ett plus att den roliga presenten passar in internt, kanske något ni skojat om tidigare?

70266b1622148d1d387ccebeb5d59801

Romantiskt

Är du en kreativ själ? Måla kanske en tavla till henne, skriv en låt eller en kärleksförklaring. Hon kanske skulle tycka att det vore kul med ett ”check häfte” med kuponger som utförs av dig, som hemlagad middag för två, städa hela hemmet, 30 minuters massage osv, ja du fattar grejen. Spänningen som leder upp till en present kan också vara något som skulle passa dig som är kreativ. Du kan t.ex. rita en liten skattkarta, ge ledtrådar eller skriva rim.

box-brown-candy-christmas-gift-Favim.com-120477

Big NO NO’s

Ringar (utan tanke att förlova sig)
Kläder i fel storlek
Pikar, eller presenter som kan uppfattas som just det.
Bli inte tagen på bar gärning att du fixar presenten i sista sekund.

Gifs-for-your-friends-breakup-kill-him-angry-woman.gif

Summa kardemumma

(see what i did there? hehe)

Snappa upp saker långt innan jul, kommentarer som ”jag önskar att jag hade ny hårtork…” osv, på så sätt blir det en fin grej att du har lyssnat och kommit ihåg. Lyhördhet är alltid ett stort plus, då känner hon sig sedd också som en bonus. Fokusera på värde snarare än kostnad och kombinera gärna lite olika moment för att vara 150% säker – lyhördhet och känsla med en rolig detalj!

”Good luck grabbar, have a very merry christmas!” – MVP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s