6 vägar till vitare tänder!

dental2

1. Syrligt Smile!

Fruktsocker skålvis kan orsaka problem. Men genom att välja rätt sallad och frukt kan du hålla dina tänder glänsande!

”Jordgubbar och äpplen innehåller båda äppelsyra, vilket är ett naturligt tandrengöringsmedel” – Dr Richard Marques, tandläkare på Wimpole Street Dental.

Undvik bara starkt pigmenterad frukt och grönsaker, som blåbär och rödbetor. Deras färgämnen kan ge fläckar på tänderna genom att binda sig till tandytan. Samma gäller även för curry, rött vin och svart kaffe. Also known as ”din helg” hehe.

applestrawbs

2. Extra cool med kol!

Uppgradera din Tandkräm
Vanliga blekningstandkrämer fungerar sällan, enligt forskning av Advertising Standards Authority. Men du kan superladda din tandkräm genom att tillägga bakpulver.

”Det är ett naturligt rengöring och oxidationsmedel”, säger Marques.

Alternativt, rekommenderar han en tandkräm som innehåller kol, som heter Diamond Whites Black Edition. Det aktiva kokosskal kolet bleker ditt leende. ”Det stärker tandköttet, tar bort gifter från munnen och absorberar bakterier.” Att doppa din tandborste i grillaska ger förmodligen inte samma resultat.
blacktoothpaste

3. Go Coco Loco!

En kokosnöts skal är inte bara en mun-pleaser. ”Du kan använda kokosolja som ett munvatten”, säger Marques.  Använd en matsked och swoosha (Ja, jag hittade just på det ordet) den i munnen så länge du kan. Upp till 15 minuter är perfekt.

Denna traditionella indiska teknik drar bakterier från tandköttet och smörjer dina tänder för att förhindra fläckar att fastna, vilket drar ner andelen gingivit och plack, enligt nigeriansk forskning. Att sörpla en Bounty-bar räknas inte!

Coconpure (Kokosolja), finns att hitta från MyProtein t.ex.

coconutoil

4. Got Milk?

Ät en kost som passar ditt ideala leende. ”Ju vitare den mat du äter, desto vitare kommer dina tänder att bli.”  påstår Marques…
Och bäst är det då givetvis att skölja ner din kyckling, ris och fisk med kojuice. Kalcium i mjölk bidrar till att stärka tandemaljen och dess struktur, samt ditt käkben.

Hårdost, som cheddar t.ex minskar salivets surhetsgrad, på grund av fettet i osten, vilket minimerar tandskador, enligt forskning som publiceras i tidskriften General Dentistry.

milkcheese

5. Värt Ditt Salt!

Munvatten efter borstningen tar itu med de bakterier borsten inte kan nå, men de är inte alla skapade lika. Alkoholhaltiga sköljningar har varit kopplade till orala cancersorter och på kort sikt kan sprit torka ut munnen, vilket förvärrar dålig andedräkt.

Byt istället till saltvatten. ”Förr i tiden använde man salt som tandkräm” sa min lågstadielärare Agneta, minns jag. Blanda en tesked salt i varmt vatten och använda det som ett munvatten. Salt är naturligt antibakteriellt och fungerar genom att angripa bakteriecellväggar. Så det kan bidra till att bleka tänderna naturligt och ta hand om ditt tandkött. Skicka hit saltkaret!
saltwater

6. Koppla Upp Dig!

Din manuella borste är inte det bästa alternativet. Speciellt eftersom de flesta människorna ignorerar rådet att ersätta den efter tre månader och istället borstar sina tänder med en bakteriehärd. Elektriska borstar kan tyckas vara en saftig utgift i början, men du kommer att spara in dessa pengar genom att undvikas lagningar längre fram i livet.

”Elektriska tandborstar kan ta bort upp till 70 procent mer plack än manuella borstar”, säger Marques.

”Vem är egentligen den här Marques?” – Alex Prowse

diamondtoothbrush (1)

(På bilden ser ni Philips DiamondClean Rechargeable Sonic Toothbrush)

Bonustips!

Den metoden som visat sig fungera allra bäst är att bleka tänderna hos en tandläkare, but hey,
d1b

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s