Richard Brandson visar vägen till toppen

Richard_Branson_Hollywood

”Liksom många människor, lär jag bättre genom erfarenhet än teori. Stora mängder av text som det här brukar jag tappa intresset för ganska snabbt. Håll ut och jag hoppas du uppskattar mina tips.” – Richard Brandson

1. Följ dina drömmar och gör det bara.

Du kommer att leva ett mycket bättre liv om du bara göra det och driver dina passioner framåt. De människor som tillbringar sin tid på att arbeta med saker de älskar oftast njuter av livet mest. De är också de som vågar ta en risk och jaga sina drömmar.

2. Gör en positiv skillnad och gör något gott

Om du inte gör en positiv skillnad för andra människors liv, så ska du inte vara i näringslivet. Företagen har ett ansvar att göra en skillnad i världen, för sin personal, sina kunder – alla.

3. Tro på dina idéer och bli bäst

Att tro på dig själv och tro på dina affärsidéer kan göra hela skillnaden mellan framgång och misslyckande. Om du inte är stolt över din idé och tror på dina planer, varför skulle någon annan göra det då?

4. Ha kul och ta hand om ditt team

Att ha kul är en av de viktigaste – och mest underskattade – ingredienser i en framgångsrik satsning. Om du inte har roligt, då är det nog dags att stämpla ut och prova något annat.

Om din personal har roligt och verkligen bryr sig om andra människor, kommer de att njuta av deras arbete mer och göra ett bättre jobb. Hitta människor som söker det bästa i andra, beröm snarare än kritisera, och älska vad de gör.

5. Ge inte upp

På varje äventyr har jag varit på – om så att starta ett företag, som att flyga runt om i världen i en ballong eller racea över världshaven i en båt – har det funnits stunder när det skulle ha varit lättast att ge upp.
Genom att helt enkelt inte ge upp, borsta av axlarna och försöka igen, kommer du att bli förvånad vad du kan åstadkomma.

6. Gör massor av listor och håll inställningen att ge dig själv nya utmaningar

Om du inte skriver ner dina idéer, kan de vara borta på morgonen. Skriv ner listor för att hålla koll på dina mål, och du kommer bli förvånad över vilka utmaningar du kan övervinna.

7. Tillbringa tid med din familj och lär dig att delegera

Konsten att delegera är en av de viktigaste färdigheterna entreprenörer kan bemästra. Om du hittar människor som kan ta på uppgifter du inte är bra på, frigör det dig att istället planera för framtiden.

Det ger dig också tid att spendera med din familj, som är det viktigaste av allt.

8. Försök att stänga av TV: n och gå ut och göra saker

Hellre än att sitta framför en skärm hela ditt liv, stänga av TV: n eller datorn och gå ut i världen. Det finns så många fascinerande människor att möta, spännande äventyr att ge sig in på och givande utmaningar att ta sig an, att det finns ingen tid att förlora.

9. När folk säger dåliga saker om dig, bevisa bara att de har fel

Vissa människor kommer att reagera till framgång genom att försöka agera ankare för dig och påstå det ena och andra. Det bästa du kan göra är inte bara att ignorera dem, men att bevisa att de har fel i varje enskilt punkt.

”Vi ska visa att de har fel när vi går till rymden senare i år ”- Virgin Galactic

10. Gör vad du älskar och ha en soffa i köket

Så länge du är omgiven av människor du älskar, gör vad du älskar, spelar det verkligen ingen roll var du befinner dig. När vi är på Necker tenderar vi att spendera större delen av vår tid i köket. Om du har ett sovrum också, och en partner som du älskar, behöver du verkligen inte mycket annat.

richard_joan_holly_sam_challenger_II_198

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s