Sno stilen från skurken!

Denna vecka kommer den nya James Bond-filmen “Spectre” ha premiär. Vi kommer givetvis kolla på den i researchsyfte.. Old school filmer ger riktigt bra inspiration till stil!  Vi skulle inte vara The Cloakroom om vi inte tittat på kläder såklart! När Bond själv verkar välja en blå kostym dagligen, har skurkarna visat sig vara riktiga trendsättare.

Manderin Krage
I den första filmen, ”Dr No (1962), Var skurken med samma namn klädd i en så kallad ”Manderin krage” (som du kan se på bilden.) Detta var 6 år före The Beatles tog en tunika-liknande jacka tillbaka från sin resa till Indien tillbaka hem, och först då blev Manderinkragen verkligen en hit.

dr-no-2

En signaturfärg
Att leta reda på din ideala färg kan vara knepigt, men om du hittade den på en gång skulle du alltid ha något att bära! I filmen Goldfinger (1964) ser vi den självbetitlade skurken i en senapsgul golfoutfit. Alla gillar inte gul, men han kommer alltid undan med det!

goldfinger-golf-cardigan-2-1024x618

Formell
Hemligheten med formell klädsel är självsäkerhet. I Thunderball (1965) har Emilio Largo den onde förstått detta väl. Med lätthet bär han en dubbelknäppt vit jacka under dagen.

elargo1-12

Safari-Skjortor
Safarijackan har de senaste åren ofta varit på modekartan, men Francisco Scaramanga i Mannen med den gyllene pistolen (1974) gjorde också safariskjortan rättvisa. Det är en skjorta med korta ärmar, axelspännen och är oftast i en puder eller nude- nyans.

the-golden-gun-1

Letar du efter ännu fler stilförslag? Registrera dig på vår hemsida eller kontakta din personal shopper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s