Paul Smith – Brittisk flärd med glimten i ögat

Ett brittiskt märke som är mästare på att få till den klassiska looken, dock alltid med en twist. Första butiken slog upp dörrarna i Nottingham 1970 och 1976 gjorde den första Paul Smith-kollektionen entré i Paris. Paul Smith själv har varit i modebranschen i över 40 år och är numera ett etablerat namn inom både den brittiska och internationella designvärlden. Mycket är tack vare hans unika egenskap att kunna förutse och skapa trender, inte enbart innanför mode, men inom populärkulturen generellt. Det världen fallit för är helt enkelt Paul Smiths förmåga att skapa plagg med glimten i ögat och humor, utan att ge avkall på sin förkärlek och stora kunskap om tradition och det klassiska.

Idag har Paul Smith 14 olika kollektioner, bland annat Paul Smith både för män och kvinnor, PS by Paul Smith, Paul Smith Jeans och Paul Smith mattor, porslin, glasögon och parfymer. Allt blir designat i Nottingham och London, kollektionerna blir producerade primärt i England och Italien och materialen som används härstammar huvudsakligen från Italien, Frankrike och England.

paul-smith-spectacles-by-oliver-peoples_002

Att gå in i en fysisk Paul Smith-butik är en upplevelse. Butikerna avspeglar alla märkets typiska British Gentleman-stil, blandat med oväntade överraskningar. Butikerna världen över ser alla dessutom olika ut; i repertoaren finns allt från en chockrosa byggnad belamrad med gammal filmrekvisita i LA, till en japansk trädgård anlagd i hjärtat av Jingumae butiken i Tokyo. Skyltfönstren bjuder närmast på en utställning, där konst, böcker, antikviteter och annan kuriosa finns med, allt för att harmonisera med plaggen och föra åskådaren in i det lilla fantastiska universum som är Paul Smith.

Så här säger Paul Smith själv om märkets estetik: “Vi är ett unikt och ledande brittiskt märke. Vi blandar antikviteter av hög kvalitet med till perfektion skräddade kläder. Pallen du sitter på när du provar en kostym hos oss är till salu, och vi packar ihop allt till ett fint paket och pallen väntar på dig när du kommer hem”.

Paul Smith har numera erövrat världen. Märket går att få i 66 olika länder och bara i England finns för tillfället 17 olika butiker. Paul Smith butiker hittar man bland annat i  Paris, Milano, New York och Sydkorea, men priset tar Japan, med 200 butiker i hela landet. Herr Smith själv ser till att expanderingen inte påverkar märket negativt, som så ofta sker med märken som växer till jättar. Han är med från början, klämmer och känner på varje lilla tygbit och ser till att plaggen sitter som de skall.

Här på The Cloakroom älskar vi märket, för kvaliteten och lekfullheten i designen. Letar du efter plagg som är i särklass när det kommer till kvalitet, och som får dig att stå ut från mängden? Då är Paul Smith helt klart något för dig!

collage-ps

collage-ps2

Blev du sugen på något från Paul Smith? Be din personal shopper lägga med något i din nästa box! För dig som inte än är medlem, registrera dig enkelt HÄR.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s