Eton – En historia om framgång

Historien om Eton började 1928 i den lilla byn Gånghester i Sverige. Ett ungt par vid namn David och Annie Pettersson hade ett öga för hög kvalitet och bra konstruktion. Men det dröjde lite till innan de revolutionerade skjortindustrin.
Det började med att Annie och hennes kusin sydde klänningar i deras kök till sina grannar. När depressionen kom 1920 så tvingas David stänga familjens sågverk, han börjar då jobba med sin fru istället vars verksamhet växte snabbt och de bytte fokus till herrskjortor.etonDe hade ett revolutionerande system vid tillverkning då de delade upp produktionstillverkningen på så sätt att en sömmerska sydde en viss del på alla skjortor istället för att en sömmerska syr hela skjortan. På så sätt sparade de massa tid och sömmerskan kunde blir riktigt bra på just sin del. Deras barn involverade sig sedan i Davids och Annies verksamhet och åkte till andra länder på jakt efter nya tyger passande för finskjortor. På en av deras resor letandes efter tyg åkte de förbi en stad i England vid namn Eton, resten säger sig själv. 

Idag är Eton ett välkänd märke som finns världen om och beskrivs ofta som The Rolls Royce av skjortor. Än idag står de för fin kvalitet och revolutionerande skjortor.

I kortfilmen nedan visar Eton sin nya kampanj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s