Vi kan inte sluta kolla på NARCOS!

Hösten är räddad för alla Netflixprenumeranter, då den nya serien Narcos lanserades i veckan. Med en rating på 9,2 på film- och serisajten IMDB och lysande recensioner, är det klart vi blev nyfikna!

Narcos handlar om drogkartellen Medellín, som var otroligt framgånsrika i Colombien under 70- och 80-talet. Under sin glansperiod kontrollerade de så gott som all drogtrafik världen över och stod som ansvariga för flertalet mord på bl.a. presidentkandidater, domare och politiker, för att inte nämna terrorattacker som skakade omvärlden. I serien får vi följa kartellens uppgång och fall, och den eviga kampen mot DEA (Drug Enforcement Agency).

I huvudrollen är kartellens grundare och ledare, Pablo Escobar, även känd som ”The King of Cocaine”. Kartellen är uppkallad efter sin hemstad, Medellín och historien berättas huvudsakligen ur ledaren Escobars perspektiv. Pablo Escobar sägs vara en av de mest framgångsrika knarkkungarna någonsin, man har beräknat att hans förmögenhet uppgick till 23 miljarder euro (!), ingen liten bussiness herr Escobar hade kickat igång alltså.

De 10 första avsnitten finns nu ute på Netflix. Kommande bakissöndagar i sängen med chips och Netflix är räddade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s