Malins Hotspots i New York.

New York och jag har en lite speciell kärlekshistoria. Jag bodde där i 6 månader och föll handlöst (även bokstavligt talat, det blev tre stygn på knät) för staden som enligt utsago lider av kronisk sömnbrist.

Här delar jag med mig av lite favorithäng, och dör för övrigt saknadsdöden medan jag skriver detta…
Malin ny1

 

Cafe Orlin
41 St Marks Pl (east village)
Okej tjenare. Godare än så här blir det inte. Visst pancakes hit och dit men den jäkeln ni MÅSTE beställa heter Steak and Eggs. Namnet säger allt och denna specialare serveras bara på helgen, till brunch. Skölj ner den med en Bloody Mary och välkommen till mathimlen. Stället är litet och vill man sitta ute måste man kanske köa lite, men det finns ett perfekt litet rosteri mitt emot gatan där man kan ta en (god) kaffe, medan man väntar. Kaffe i USA är förövrigt ganska lökigt, heter americano och är espresso med varmt vatten, eh, sådär alltså.

malin ny gäng

såhär glad blir man när man käkat steak and eggs.
malin ny mat

mera mat.

 

Sleep No More
The Mckittrick hotel
530 West 27th Street
Det här är det sjukaste, mest magiska jag någonsin varit med om. Du tar del av en teaterföreställning genom att springa runt i ett nedlagt hotell med en massa andra, medan ett mordmysterium äger rum, mitt framför dina ögon. Du får tafsa på allt och röra dig fritt, alla har masker på, så stämningen är totalt Eyes Wide Shut (minus snusket). Måste upplevas, för alla sätt att beskriva denna upplevelse låter totalt platt i jämförelse med hur det verkligen är. Och efteråt tar man naturligtvis en drink i baren som heter Manderley bar och försöker smälta det man precis varit med om. För mig tog det ungefär en vecka.

malin ny knaskatt

inget konstigt alls.

malin ny tunnelbana

så här ser man ut när man åker metro i New York.

Malin ny hund

ja, jag hade en rooftop. Och ja, min hund var med.

 

Caracas Arepas Brooklyn
291 Grand st.
Bodde typ ett stenkast från detta ställe, och blev snabbt stammis. En arepa är typ som en pita, men fluffigare och godare, fullproppad med göttigheter så att man lovar sig själv att aldrig äta något annat någonsin i hela sitt liv. Utom då möjligtvis Steak and Eggs på Orlins på lördagar..

 

The high line
Jamen detta är väl ingen hemlighet, eller? The high line är som en urban skog. Ett  övergivet järnvägsspår i Chelsea, där man bara låtit naturen ta över och tadaa, en grön oas mitt i pumpande bankande New York. Fantastiskt ställe att bara strosa, jogga, eller gå på dejt! Ladda upp med skumpa och jordgubbar (ekologiska från Whole Foods, naturligtvis..) och jag lovar att det är hälften vunnet!

 

Rockaway Park
Göre, ba göre. Ta metron hela vägen ut till Rockaway Park och ta en dag på stranden. Äcklig glass, glada tonåringar och svettig streetfood för hela slanten! Älskart! Och tröttnar man på sand mellan tårna och övervikt till höger och vänster, kan man smutta till New York Aquarium. Om inte annat för att få möjligheten att pussa ett sjölejon. Vem vill inte det?

malin ny 5

Vill du bli stylad av Malin?

Läs mer här: www.thecloakroom.se/Malin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s