Sarahs Hotspots i Stockholm

Stockholm är inte bara vatten, modebloggare och hipsters på knivsöder. Här delar jag med mig av mina små smultronställen i Sveriges vackra huvudstad och inspirerar förhoppningsvis till en resa för att känna på storstadspulsen eller redan boende här att ta en titt på följande platser!

Dell’Attore- Göttigaste pizzan
På Skeppargatan 60, ett stenkast från Karlaplan, ligger världens mysigaste lilla pizzeria Dell’Attore. Pizzorna är i världsklass och gör en aldrig besviken när man är som mest hungrig.  Frastunna bottnar och fantastiska råvaror gör att restaurangen alltid är fullsatt. Stället är litet, men grymt charmigt med väggar klädda med filmposters och autografer från skådespelare. Det andas helt enkelt Italien.
www.dellattore.se

image__3_

Laddar upp med en pizza en tisdagskväll


SUP- Annorlunda nöje för den som har någorlunda bra balans
För den som inte vet så står förkortningen SUP för Stand Up Paddling, och det är precis som du låter, du står på en bräda och paddlar. En konstig grej kanske, men under en varm sommardag i Stockholm så är det fantastiskt härlig att åka runt i Kungsholms strands vatten tillsammans med vänner och bättra på brännan samtidigt som du paddlar. Ett tips, se upp för vågor!
www.surfbussen.nu

image__2_Här briljerar min vän Sofie med konster på sin SUP


Farang- Spännande mat och goda drinkar
Om ni tar er till Norrmalm, Tulegatan 7, så hittar ni en av mina just nu favoritrestauranger i Stockholm; Farang. Maten är to die for! Köket är inspirerat från Sydostasien och atmosfären påminner om något som bara kan hittas i New York. Ett tips är att börja kvällen med deras egen variant på Bloody Mary och fortsätta med avsmakningsmeny nr 2. Lovar att ni inte kommer gå hem missnöjda eller hungriga!
www.farang.se

imageDen här Bloody Mary måste testas!
image (1)


Under Bron- Sommarklubb Trädgården

Som ni säkert vet ligger Stockholms uteliv centrerat runtom Stureplan, men nu tänkte jag tipsa om ett ställe du kan gå om du känner dig lite lagom hipster. Under Brons sommarklubb Trädgården ligger under en bro vid Skanstull på Södermalm, eftersom det till största del är utomhus så huserar det bara på sommarhalvåret. Här kan du både lyssna på livemusik och house.  Det bästa av allt är kanske ändå att du kan avnjuta en burgare till ölen. Öppet 17-01.
http://www.husetunderbron.se/

tra__dga__rden_720

Fotografiska- stället för dig som älskar fotografi, mat och skön utsikt
Känner du dig lite artsy någon dag så tycker jag absolut att Fotografiska är värt ett besök. Här hittar du inspirerande utställningar från världskända fotografer. Annie Leibovitz, Helmut Newton och David LaChapelle har alla haft sina verk utställda på fotografiska, om du har vägarna förbi, så missa inte Nick Brandt som håller på till september!

Högst upp i byggnaden finns också en restaurang som är välvärt ett besök, genom stora panoramafönster har restaurangen en av Stockholms vackraste vyer över Djurgården, Skeppsholmen och Gamla Stan. 
http://fotografiska.eu/en/

fotografiskarestuarang_1024

fotografiska


Mellqvist- Sveriges bästa kaffe och kanelbullar
För mig så finns det inget bättre än att stiga upp tidigt (läs kl 09) och rulla iväg mot kaffebaren Mellqvist på Röstrandsgatan 4 i Vasastan för en lyxfrukost.  Har en tur får man ett bord på uteserveringen för att kunna titta på förbipasseranden samtidigt som man avnjuter det goda kaffet som är gjort med ren kärlek. Ett måste att testa stans bästa kanelbullar som serveras här, matkoma utlovas!

image__1_

Tidig morgon på Mellqvist

mellqvist_1024

Kika in på www.thecloakroom.se/sarah och läs mer om mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s