Favoritställen i Göteborg

Elin heter Jag som skriver den här Cloakroombloggen. Jag har bott i Borås och pluggat på Textilhögskolan. Visserligen har Borås sina egna pärlor, men Göteborg ligger inte långt borta. Här är några favoriter.

Palmhuset

Ett orangeri. Ett litet paradis i staden. Palmhuset är ett konstverk i glas och gjutjärn på ungefär 1000 kvadratmeter, mitt i trädgårdsföreningen parken. De har inget kafé men man kan gå runt och titta på blommorna (och palmerna) eller sitta på terrassen en trappa upp och titta ner på grönska och människor. Perfekt för en dejt eller söndagshäng, se till att ta med en take away bara. Det kostar ingenting att gå in och uppleva dessa tropiska växter och denna tropiska värme.

 

Kringlan

Mitt i Haga ligger Kringlan. För ett trevligt kafé och mysig stämning, massor av fina saker och möbler att sitta och trivas bland. Ekologiskt och rättvisemärkt. Trångt och charmigt, hembakat och med flera glutenfria alternativ. Generösa storlekar på bakverken och har man vägarna förbi kan jag tipsa om att prova kanelbullarna.

kringlan1 kringlan

 

Kafé Magasinet

På tredje lång ligger ett till trevligt kafè. De erbjuder himla bra kaffe, fantasisk personal och dessutom frukost, hipsterfrukost i en rå men genomtänkt och väldigt fin lokal. Betongväggar och stora fönster.

kafe magasinet

 

Tacos & Tequila

På samma ställe, långgårdarna på tredje lång ligger restaurangen Tacos & Tequila. Grym mat, supergoda drinkar och skön stämning. Tacos är ju alltid gott om man frågar mig, här kan man få denna trevliga mat på flera olika, roliga sätt.

T&T

 

Slottsskogen

Göteborgs egna Central Park. Hit kan man komma för att jogga, titta på djur (det finns ett zoo i parken) eller bara slappna av. En picknick här är ju att rekommendera, man får dricka alkohol och man måste självklart städa upp efter sig. En fin plats för kommande sommarkvällar.

slottskogen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s