Hamburgarens dag 28 Maj

Idag, den 28:de maj, är det den Internationella Hamburgardagen. En dag som härstammar från USA och som firas av många fantaster världen över. Det finns oändligt med alternativ för var denna dag kan firas med en hamburgare.

Svenska Hamburgerköket
Mitt emellan Midsommarkransen och Telefonplan, på Tellusborgsväge 78 i Stockholm ligger denna pärla. De använder sig i största möjliga mån av ekologiska, närodlade och närproducerade råvaror. Köttet kommer från kontrollerade produktioner med ansvar hela vägen från gård till gryta och från jord till bord.
svenska-hamburgeköket

Gnarly Burger The Restaurant
Gjort på kvalitativa svenska råvaror serverar de autentisk streetfood. Konceptet är influerat av ”the simple art of Californian food” och ”American street food as its finest”. Ett trevligt alternativ som kostar lite mer. Gnarly Burger ligger på Roslagsgatan 20 i Vasastan, Stockholm.
gnarly_burger(15)

Vigårda
Finns både i Stockholm, i Moodgallerian på Norrlandsgatan 13, i K25 på Kungsgatan 25, och i Malmö på Centralplan. Här komponerar man själv ihop sin burgare med valfritt tillbehör. Man väljer på kött, fågel eller grönsaker. Ett mycket prisvärt alternativ med fina råvaror.
vigårda burgare

 

Södermanna
För ett veganskt alternativ. Södermanna ligger i Söderhallarna (T-bana Medborgarplatsen), Stockholm och serverar även andra trevliga vegetariska och veganska alternativ. Burgaren är gjord på bönor och serverad med vegoost och dressing.

södermannaburgare

 

 

 

 

 

För fler tips kika in Burgerdudes.se, fem män som recenserar burgare från Stockholm och över hela världen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s