Idag firar The Cloakroom 2 år!

The Cloakroom Vänner &  Familj,

Idag, för två år sedan startade vi vår egna verksamhet i vår lilla lägenhet på Huidenstraat Amsterdam, mitt emot Scotch & Sodabutiken. På dörren hängde det en skylt med texten: The Cloakroom, och vi var så stolta över den. Vardagsrummet fylldes med Cloakroomlådor och kläder, och några möbler från Ikea. Och en trevlig whisky Glenmorangie för att fira vår första lilla framgång. Webbsidan var igång, Pressreleasen var ute, BV (AB i Sverige) grundades med vår första erfarna investerare Hein och vi hade boxar att skicka till de första kunderna. Vi kände oss oövervinnerliga och redo att erövra världen.

Nedanför oss låg de häftiga modebutikerna på de ”9 gatorna”. Det skyltade med budskap om pris och rabatt för att locka in sina kunder. Vi tyckte det var dags att återfå känslan av en personlig anknytning med sin butikspersonal. Det är fördelen med service och kundupplevelse. Men vi hade såklart det digitala och mobila samhället i åtanke. Det är därför vi fortsätter att rekrytera och behålla online-kunder och lojalitet. En nöjd kund i taget, med sin egen personal shopper som tar hand om allt. Konceptet blev en hit hos herrarna i Nederländerna och inom några veckor var vi redan med i tidningen Parool och andra populära medier.

Vår familj fortsatte att växa och inom några månader vi var redo för vår första kontor i de Pijp, tillsammans med de två företagen Lovely Suzette & Titia The Collector. Tillväxten av vår verksamhet fortsatte och vi blev fler och fler härliga kollegor, var och en blev en del av vår Cloakroomfamilj. Vi tänker ofta tillbaka på dessa tidiga dagar, nostalgiskt; vi packade själva boxarna, drack en öl och lyssnade på musik till sent på kvällen. Det var bara tillfälligt vilket är skönt då det tog flera timmar att, med kärlek packa 50 boxar. Som tur är, är vi mycket mera effektiva nu och kan erbjuda tusentals olika plagg.

I början av 2014 var vi redo att stå helt på egna ben och vi flyttade till ett mycket trevlig kontor på Scotch & Soda på Passeerdersgracht. Det stora Scotch & Soda låg precis vid vår lägenhet. Det gick snabbt, och var faktiskt ganska spännande att ha nästan 300 kvadratmeter att jobba på. Vi kände oss snabbt hemma med ”mamma” Sly som alltid försedde oss med snacks och drycker hålls våra VrijMibo (Fredagseftermiddagsdrinkar). Med fint väder gick det bra på vår terrass, längs med kanalerna. Tyvärr var grannarna mindre entusiastiska med vår trevnad. Dessa onda grannar, som vi fortfarande saknar i hemlighet, eftersom vi är upproriska och kanske till och med lite mer mogna. Vårt nya kontor, där vi sitter idag är anonymt men den 19 juni kan vi bryta igenom och förtydliga vår närvaro i Regulierstraat, med vår stora fest.

Under samma period var det dags för en expansion utomlands. Med tanke på vår bakgrund, var Team Danmark det logiska steget. Efter lite letande hittade vi Anne av den stora danska Bestsellersarna; Hon letade efter en ny utmaning. En flitig go-getter med ett stort hjärta. Vi var sålda och snart var Anne på kontoret i Amsterdam med en blandning av holländska och danska kollegor. Team Danmark var drygt 10 personer utan någon direkt hierarki, men med tydliga roller och förväntningar. Varje månad strävade vi efter att öka vår försäljning och expandera till övriga Europa. Med vår framgång i Nederländerna och den första starka utvecklingen i Danmark, började vi leta  efter fler danska kollegor. Det danska teamet i Amsterdam växte och visade goda resultat. Vi var redo att leta kontor i Köpenhamn, för att då komma närmare lokalbefolkningen, hitta partners och förstå kunderna bättre.

Store Kongensgade, i hjärtat av Köpenhamn var en bra plats. En stor lägenhet, större än den på Huidenstraat, men med lika trevliga grannar. Många av oss reste till Köpenhamn för vår lanseringsfest. Fullt hus, en suverän DJ och massa dryck från våra sponsorer. Vi hade tillochmed en buss som tog oss till efterfesten. Det blev en av de vackraste kvällarna i vår korta två-åriga existens.

Strax därefter fortsatte hungern efter att expandera till fler länder. Vid årsskiftet var det dags för grannländerna Belgien och Sverige. Efter mycket sökande hittade vi de första personal shoppersarna som flyttade till Amsterdam eller Köpenhamn för att bli en del av vårt team. Skillnaderna mellan länderna började bli tydlig och vi lärde oss att varje land kräver sin egna särskilda uppmärksamhet. Från inköp till kommunikation, utformning och förvaltning. Nyanserna är små men tydliga. Det är anledningen till att vi valde starka partners som kan hjälpa oss i flera europeiska länder med de särskilda utmaningar och lokaliseringsbehov vi stöter på.

Vad vi har vuxit, och vi är fortfarande mycket nyfikna på framtiden för tjänster inom detaljhandeln. Om efterfrågan finns ser vi framför oss att The Cloakroom finns i varje större Europeisk stad inom 5 år. Med det största och bäst utbildade nätvärket av personal shoppers. Alla aktiva i vår egna integrerade teknikplattform, och fullt kapabla att alltid hålla kontakten med våra kunder, oavsett plats eller tid. Tillsammans med våra kunder och partners, är vi en stor familj, och vi kommer att fira. Vi har mycket att vara stolta över!

Asbjørn & Kasper

Lägenheten där allt började

First Appartment-1 First Appartment2-2

Namnskylten

THE door sign-3

Den första hemsidan

Look first website-4

De förstanländna kläderna

First incoming clothing-5

Inredningen i lägenheten

Clothing first appartment-6

Första leveransen av boxar (vilka vi själva lyfte upp)

Boxes delivered-7

Första pressfotot

First press picture-8

Artikeln i tidningen Parool

Parool-9

På det nya kontoret i de Pijp

First office 'De Pijp'-10

Boxar anländer till det nya kontoret

Moving the boxes-15

Premiären för det nya kontoret i de Pijp

Opening first office-11

Båttripp med teamet

Team at the time-12

Multitasking på kontoret i de Pijp

Working first office-12-1

Kontoret i de Pijp

Office 'de Pijp'-13

Team update

Teamphoto-14

Boxar packade med kärlek

Making boxes with love-16

Första nomineringen för The Cloakroom

First nomination-17Flytt till det nya kontoret på de Passeerdersgracht

Next office 'Passeerdersgracht'-17-1

Team update

Team at the time-18

Ettårsjubileum

1 year anniversary-19

Mer boxpackning, med kärlek

Making more boxes with love-20

Expansion av teamet

Expand the team-21

Påväg till Köpenhamn

On our way kopenhagen-22

På lansernigsfesten The Cloakroom Köpenhamn

Party opening kopenhagen-22-1

”De skall bli fulla”

Drinks party-23

Gärna med flera alternativ

More drinks party-24

 

Bartender Asbjørn

Waiter asbjorn party-25

Vår egen buss till efterfesten

Bus to the after party-25-1

Party picture

Party picture-26

Team picture at the party

Partypicture-27

En av de bästa kvällarna med The Cloakroom

Late in the evening party picture-28

Det senaste teamfotot

Team picture-29

På vårt nya kontor på Reguliersdwarsstraat med Neeli Kroes

Newest office with Neeli Kroes -30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s