Alex hotspots i umeå

Eftersom att det verkar som att många tror att Umeå bara är skog och renar tänkte jag slå ett slag för de resterande 20 procenten vi har att erbjuda! Här kommer mina bästa hotspots i Ume.

Båten Båten (båten som heter Båten)
En sommarrestaurang i älven i Umeåcentrum. Restaurangen har ett karibiskt tema med tikidrinkar (världens bästa mojito) och helt ofantligt god mat. Det är en nattklubb utan tak vid vattnet, kan det bli bättre?

Kika in Båtens hemsida: http://www.batenumea.se/ för mer information,
Jag rekommenderar verkligen ett besök dit om du har möjlighet:
Östra Strandgatan 1, 903 33 Umeå, Sweden
båten2

Brännbollsyran
Det är en festival och en brännbollsturnering i ett. Spektaklet äger rum på Umeåcampus och är slutsålt redan någon vecka efter det att biljetterna släpps. Det spelar ingen roll om det spöregnar eller om det är 30 grader och sol, fälten är fullpackade med utklädda människor som tävlar om att vara bäst i brännboll (löjlig grej egentligen men på blodigt allvar förstås). Efter turneringen är det festival som vanligt med liveartister.

I år är brännbollsyran den 29-30 maj, helt klart värt en liten resa till Umeå.

http://www.brannbollsyran.com/

vr0xqpii7e8namlcp3lg

”Krossen”
Ett hemligt litet ställe för locals i Umeå. För att ta sig dit måste man ha cykel (om man är hurtig), moped eller bil. Det ligger i Brännland strax utanför Umeå och jag tror att det är ett ställe där berg krossas till grus och sand, det är i alla fall vad det ser ut att vara. MEN åker man in och förbi ”passera ej”-skyltarna hamnar man på en tropisk plats med knallblått vatten och klippor att hoppa i från, från flera olika höjder, beroende på hur cool man är.

picknick10-320_100649202

 

”Guitars”
Världens största gitarrmuseum, i lill-Ume!? Boka in en riktigt personlig guidad tur (precis som kungafamiljen gjort), fullspäckad med rolig info om både artisterna och gitarrerna, och sen när du fått nog går du ner en våning och äter stans godaste kött! Jag tror även att de har den största bourbonsamlingen av alla restauranger i Umeå. Det här stället är även superpoppis på grund av livescenen ännu en trappa ner där det även är nattklubb! Många unga, stört begåvade musiker tar plats med allt från heavy metal till indie pop. Skön stil och kärlek beskriver det här stället bäst!

http://www.guitarsthemuseum.com/

gibsonlespaul-flyingv-blonddotneck-gretschwhitefalcon img01_140769467533462800_1024

 

 

alexsign

En reaktion på ”Alex hotspots i umeå

  1. Synd bara att Stenkrossen är förstörd, dom har sprängt sönder dom ”vanliga” hoppavsatserna samt fyllt i med en jävla massa sten och bråte. RIP Krossen

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s